Навигация

Задача:
TESY е най-големият български и водещ европейки производител на електрически бойлери, бойлери с индиректно нагряване и отоплителни уреди за дома. За своето производство на електрически бойлери в завода в гр. Шумен, компанията изгражда иновативно, високоефективно и екологично производство и на пластмасови детайли, гарантиращо високото качество на крайните продукти.

Решение:
След задълбочени проучвания и подробни анализи компанията TESY решава да инвестира в две машини FANUC ROBOSHOT – изцяло електрически шприц машини с усилие на затваряне 350 тона.

Резултат:
С въвеждането на индустриалното оборудване на FANUC, българският производител TESY успява да редуцира себестойността на произвежданите детайли, да намали технологичния отпадък и енергийните разходи, да постигне постоянно високо ниво на качеството и повторяемост на произвежданите детайли и не на последно място – да подобри работната среда, благодарение на ниските нива на шум на машините.

ИЗТЕГЛИ PDF

TESY

TESY е част от Фикосота Холдинг и разполага с пет завода на територията на България. Компанията реализира своята продукция в повече от 50 държави на 4 континента. Производствената програма на дружеството обхваща електрически бойлери с обем от 6 до 150 l, панелни конвектори, маслени радиатори, високообемни бойлери и буферни съдове с обем от 160 до 2000 l.

Фирмата продължава своето развитие в посока увеличаване на производствения си капацитет и реализиране на нови продуктови линии в областта на отоплението, вентилацията и климатизацията. „Необходимо ни бе високоефективно решение с цел увеличаване на нашия капацитет в производството на пластмасови детайли, влагани в крайните ни изделия“, поясни г-н Десислав Димитров, директор отдел „Стратегически инвестиционни проекти“ в TESY.

Българският производител разпознава точния доставчик в лицето на FANUC още в процеса на проучването, откривайки решението, което напълно отговаря на производствените цели и нужди на компанията – сериите FANUC ROBOSHOT a-S300 iA със затварящо усилие от 350 тона. „Спряхме се на FANUC на първо място заради уникалната машина, която няма аналог сред останалите производители в световен мащаб в този клас машини. Много важно условие за окончателното ни решение бе фактът, че ни бе предоставена възможност да тестваме оферираните машини с наш материал и персонал на ТESY, което ни даде възможност на практика да се убедим в отличните качества, функционалност и ефективност на машините“, сподели г-н Димитров.
FANUC ROBOSHOT a-S300 iA, със затваряща сила от 350 тона, e шприц машина, оборудвана с изцяло серво задвижване на всички машинни оси. Това, в комбинация с прецизно CNC-управление и допълнителните системи на FANUC, ни помогна да постигнем над 70% по-висока енергийна ефективност, в сравнение с хидравличните машини, с които досега сме работили“, коментира още г-н Десислав Димитров.

Ползите за TESY от внедряването на машините ROBOSHOT на FANUC не се изчерпват само със същественото редуциране на производствените разходи за електроенергия. 
След внедряване на ROBOSHOT машините се видя, че постиганите резултати напълно препокриват данните от предварителните разговори и така декларираните в офертата. Постигнахме доста по-бърз производствен цикъл, което доведе до над 50% по-голям капацитет на работа на тези машини“, категоричен бе г-н Димитров. „Изключително ниските нива на шум на електрическите машини на FANUC доведоха до чувствително подобрение на работната среда в производственото помещение, като всичко това, като комплексни фактори, води до изключителното ниво на задоволство както на пряко работещите в производство, така и на мениджърския състав, като крайни резултати от себестойността“, допълни още г-н Димитров.
Осланяйки се на добрата комуникация и условия при договарянето, ТESY разширява партньорството си с FANUC и в сферата на роботизацията, като през миналата година внедрява в производството си два робота R-2000iC/165F, а тази година компанията инвестира в още няколко робота на FANUC. С цел практическото обучение на място на необходимите кадри, фирма TESY оборудва своя обучителен център със специална роботизирана клетка FANUC Educational Package.
 
Наред с всичко това, не на последно място бихме искали да отчетем и проактивното и ползотворно сътрудничество, което получихме от екипа на FANUC на всички етапи от проекта – тестове, инсталация, последващ сервиз при необходимост. Надявам се, че във FANUC България открихме един дългосрочен партньор за нашите следващи проекти!“, заяви в заключение г-н Димитров.